Кошик
269 відгуків
promo_banner
Дон Кіхот та Попелюшка
+380 (95) 658-20-05
Кошик
  • California Gold Nutrition, жувальні таблетки з вітаміном C, натуральний апельсиновий смак без желатину 90 шт.

    • Немає в наявності

    435 ₴

    Мінімальна сума замовлення на сайті — 850 грн

    +380 (95) 658-20-05
    повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
    California Gold Nutrition, жувальні таблетки з вітаміном C, натуральний апельсиновий смак без желатину 90 шт.
    Немає в наявностіCalifornia Gold Nutrition, жувальні таблетки з вітаміном C, натуральний апельсиновий смак без желатину 90 шт.
    435 ₴
    +380 (95) 658-20-05
    Опис
    Характеристики
    Інформація для замовлення

    Втаміном C —  жувальні таблетки зі смаком апельсина, без желатину

     

    Опис

    • Жувальні цукерки з вітаміном C California Gold Nutrition
    • Натуральний апельсиновий смак
    • Підходить для вегетаріанців
    • Продукт не містить желатину, глютену, ГМО, сої
    • Виготовляється на підприємстві, яке має реєстрацію поточної належної виробничої практики (cGMP) і проходить незалежні перевірки
    • Гарантія 100% Gold Guarantee

     

    Вітамін З — це незамінна поживна речовина, яка підтримує здоров'я імунної системи, шкіри та сполучної тканини, а також забезпечує антиоксидантний захист*.

    Жувальні таблетки з вітаміном C от California Gold Nutrition не містять желатину та глютену та є смачним джерелом вітаміну З раціоном дітей і дорослих.

     

    Харчова цінність
    Розмір порції: 3 жувальні таблетки
    Порцій в упаковці: 30
      Кількість
    в 1 порції
    % від добової норми
    для дорослих і дітей
    от 4 років*
    Калорії 30  
    Усього вуглеводів 6 г 2%*
    Усього цукру 6 г
    Містить 6 г доданого цукру   12%*
    Вітамін A
    (у формі бета-каротину)
    75 мкг 8%
     
    Вітамін С (у формі аскорбінової кислоти) 250 мг 278%
    * Відсоток від добової норми за умови споживання 2000 калорій на день.
    † Добова норма не визначена.

     

    Рекомендації щодо застосування

    Дорослим і дітям від 4 років приймати по 3 жувальні цукерки на день незалежно від приймання їжі або відповідно до рекомендацій лікаря.

    Переконайтеся, що діти ретельно розжовують цукерки.

     

    Інгредієнти

    Основні інгредієнти

    витамин A (у формі бета-каротину), Вітамін С (у формі аскорбінової кислоти)

     

    Інші інгредієнти

    тапіоковий сироп, тростинний цукор, очищена вода, пектин, натуральні ароматизатори, цитрат натрію, лимонна кислота, натуральні барвники, олія, карнаубський віск.

    Під час виробництва цього продукту не використовується молоко, яйця, риба, молюски та ракоподібні, арахіс, пшениця, сою та глютен. Виробляється на незалежному підприємстві, яке має реєстрацію поточної належної виробничої практики (cGMP) і незалежні перевірки, де також можуть оброблятися інші продукти, що містять ці алергени або інгредієнти.

     

    Попередження

    Зберігати в недоступному для дітей місці. Перед початком приймання харчових добавок необхідно проконсультуватися з лікарем, фармацевтом, натуропатом або іншим кваліфікованим медичним працівником.

    Продукт герметично упакований для безпеки. Не використовувати, якщо захисна плівка відсутня або пошкоджена. Рекомендується зберігати за контрольованої кімнатної температури 20-25 °C (68–77 °F). Неналежні умови зберігання, наприклад, тривале перебування під прямими сонячними променями, висока температура та вологість, можуть згодом призвести до погіршення якості продукту.

     

    Багато інформації про новинки, відео огляду, акції та розіграші подарунків у нашому інстаграмі:

    https://www.instagram.com/yoshinohealth_japan/

    Переходьте та підписуйтеся!

     

    Увага:

    Всі вироби та товари ми пропонуємо за вкрай розумними цінами, через що не можемо дозволити відправленню замовлення без передоплати.

    Наша рентабельність не покриє оплати зворотної доставки не забраного з Нової Пошти товару. Будь ласка віднесіться з розумінням до того, що будь-яке замовлення ми відправляємо по передоплаті 100-150 грн

     

     

    Короткий огляд жувальних вітамінів

     

    Добавки у формі жувальних цукерок останнім часом стали дуже популярними на ринку товарів для здоров'я та фітнесу. Однак чи корисні такі зручні добавки? І так, і ні. Так, якщо жувальна цукерка високої якості, у цьому разі — це чудовий спосіб для доставки в організм поживних речовин і функціональних інгредієнтів. Ні, якщо до складу жувальної цукерки входить багато цукру та харчових добавок, а також, якщо вона містить поживні речовини низької якості та в недостатньому дозуванні.

    Найважливіше — це незамінні поживні речовини

    Перше, що необхідно зрозуміти про жувальних вітамінів — це те, що кількість поживних речовин, які можуть міститися в жувальній цукерці, обмежена. Іншими словами, у жувальних цукерках не може бути такої ж кількості поживних речовин, як у капсулах, таблетках, рідинах та інших різновидах харчових добавок. Крім того, багато поживних речовин не підходять для додавання в жувальні цукерки, оскільки вони мають дуже неприємний смак. Жувальні цукерки добре підходять для приймання вітамінів у невеликих кількостях, та інших поживних речовин, що потребують малого дозування, але вони не можуть забезпечити достатню кількість основних мінералів та інших важливих елементів. 

    Желатин чи пектин?

    Найпопулярніша основа для жувальних цукерок — желатин, друге місце за популярністю посідає пектин. Чи є одна з цих речовин краща за іншу? Найбільша відмінність полягає в тому, що одна з них отримується з тварини, а інша з фруктів.

    Желатин — це оброблений білок, що отримується від USB, худоби або, що набагато рідше, з риби. Переважно це побічний продукт м'ясопереробної промисловості. Свиний желатин — це найпопулярніше джерело комерційного желатину. Це становить проблему для людей, які дотримуються халяль або кашрут, позаяк ним не дозволено вживати в їжу будь-які частини туші Children. 

    Желатин дуже популярний як основа для жувальних цукерок, позаяк він безсмачний, прозорий і створює ефект "танення в роті". Однак ефект танення в роті також є й вадою, оскільки желатин чутливий до підвищеної температури. З одного боку, желатин завдяки тепла тіла тане в роті, швидко викликаючи інтенсивні смакові відчуття, з іншого боку, у літні місяці тепло може створювати проблеми під час транспортування жувальних цукерок на основі желатину.

    Пектин — це желатинувальна речовина на фруктовій основі. Найпопулярнішим джерелом пектину є шкірка цитрусових, а також яблука. Отже, він приваблює людей, які є веганами, вегетаріанцями, а також прихильниками кашрут і халяль. Пектин має деякі переваги, не властиві желатину. Він стійкіший до тепла, ніж желатин, тому його можна транспортувати цілий рік, не побоюючись, що він розтане. Його вадою є те, що хоча він і здатний створювати відчуття желе, його фактура все ж відрізняється від фактури желатину. Пектин м'якший і менш еластичний. Однак саме з цих причин багато людей віддають перевагу жувальним цукеркам на основі пектину.

    Перевіряйте склад продукту

    Ще однією проблемою багатьох добавок у формі жувальних цукерок, крім вмісту цукру, є те, що вони часто містять небажані інгредієнти, як-от штучні консерванти, барвники та смакові домішки. Я рекомендую уважно вивчати склад, вказаний на етикетці, і уникати жувальних цукерок із такими інгредієнтами. 

    Переваги та вади жувальних вітамінів

    Жувальні вітаміни можуть стати зручним способом заповнювати вади харчування для людей, які не мають звички приймати харчові добавки в будь-якій формі. Переконайтеся, що обраний вами бренд використовує натуральні барвники та мінімальну кількість цукру. Жувальні вітаміни треба зберігати за кімнатної температури, а також перевіряти, чи не зазначено на етикетці, що їм потрібне зберігання в холодильнику. І, нарешті, пам'ятайте, що не всі жувальні вітаміни однакові. Якщо ви вирішили приймати жувальні вітаміни, вживайте інформативні рішення під час вибору брендів та інгредієнтів.

     

     

    10 корисних властивостей вітаміну С

     

    Вітамін С або аскорбінова кислота є одним із найбільш вивчених за останні 50 років вітамінів. Пошук у науковій літературі показує, що з 1968 року за вітаміном C було проведено понад 53 000 досліджень. За даними цих досліджень, вітамін С сприяє розвитку міцного імунітету, корисний для серцево-судинної системи, мозку та шкіри, а також має безліч інших сприятливих для здоров'я властивостей.

    Багато вчених вважають, що колись людський організм умів виробляти вітамін С, але згодом втратив цю здатність. По суті, виробляти вітамін C вміють тварини майже всіх видів (зокрема більшість ссавців), за винятком людей, мавп і морських свинок. Найвища концентрація вітаміну С — у головному мозку та надниркових залозах — у 15-50 разів вища, ніж у крові. Це стає зрозумілим, якщо врахувати, що вітамін C був вперше виявлений Альбертом Сент-Дьєрдьї 1928 року, коли він проводив дослідження на наднирчниках. Вітамін C має антиоксидантними властивостями, а також є ферментним кофактором, який бере участь у не менш ніж восьми важливих біохімічних реакціях.

    Згідно з дослідженням 2009 року, опублікованим в American Journal of Clinical Nutrition, аналіз крові показав, що понад 7% людей віком від шести років мають дефіцит вітаміну С. Понад половину спостигних вживали в їжу мало продуктів, багатих на вітамін С. За останні п'ять років я поставив трьом пацієнтам діагноз «цинга». Цинга — це хвороба, якою традиційно хворіли британськіволоки, які мали обмежений доступ до свіжих фруктів.  

    Моя першою пацієнткою з цингою була 40-річна жінка, яка курила (у курців рівень вітаміну C нижчий) і погано харчувалася. Її турбувала кровоточивість ясен і схильність до появи синців на шкірі. Після того як стоматолог підтвердили брак у неї хвороби ясен, я призначив їй аналіз крові, який надихнув дефіцит вітаміну С, що сприяє розвитку цинги. Після того як вона додала до раціону вітамін С і вживала його кілька тижнів, кровоточивість ясен і синці стали проходити. У двох інших пацієнтів основноюдок також були сильні синці.

    Фактори ризику у разі дефіциту вітаміну С

    • Погане харчування
    • Низьке споживання фруктів і овочів
    • Тютюнова кислота (кожна сигарета окиснює приблизно 60 мг вітаміну с)

    Симптоми дефіциту вітаміну C

    • Синяки
    • Втома
    • Депресія
    • Кровоточивість ясен
    • Болі в суглобах
    • Болі в кістках
    • М'язові болі
    • набряки

    Харчові джерела вітаміну С

    • Перець
    • Броколі
    • Капуста
    • Папая
    • Апельсини
    • Брюссельська капуста
    • Мускусна диня
    • Киви
    • Полуниця

    Корисні властивості вітаміну С

    Анемія

    Анемія внаслідок дефіциту железа є поширеним явищем. Вона може виникнути в жінок, які мають рясну втрату крові під час менструації, або в людей, які страждають на геморою, полипами товстої кишки або рак товстої кишки. Встановивши причину, лікар може рекомендувати харчові добавки з залізом. Приймання заліза треба поєднувати з прийманням вітаміну C, оскільки це допоможе поліпшити всмоктування заліза та сприятиме зменшенню викликаного залізом побічного ефекту — закрепу.

    Рак

    У 1970-х дворазовий лауреат Нобелівської премії Лайнус Полінг Клійс Кліматалев, що високі дози вітаміну C можуть сприяти профілактиці та лікуванню раку. Полеміка щодо його заяв не вщухає досі. У лабораторних умовах було доведено, що вітамін C вбиває ракові клітини. Однак у разі перорального приймання його протиоракові властивості виявилися не такими сильними. Кілька досліджень показали, що у разі внутрішньовенного введення рівень вітаміну C у крові може бути вищим, ніж під час приймання всередину, і загалом такі інфузії добре переносяться онкобольними. Проте мало хто з лікарів вводить вітамін C внутрішньовенно, зазвичай таку послугу пропонують тільки лікарі інтегративної медицини.

    За результатами проведеного у 2018 році дослідження за участю понад 24 000 осіб, ймовірність захворювання на рак стравоходу у висихаючих із вищим рівнем вітаміну C у крові була нижчою на 42%. Такі люди також опинилися менш схильними до виникнення передракового стану під назвою «харчовина Барретта».

    Катаракта

    Катаракта  — це помутніння кришталика, що виникає в міру старіння. Гарна новина: катаракту можна запобігти. Проведене 2013 року дослідження показало, що дієта з високим вмістом фруктів, овочів і вітаміну С може допомогти запобігти розвитку катаракти.

    Колаген і здорова шкіра

    Вітамін C відіграє важливу роль у формуванні колагену, основного компонента артерій і шкірних покривів. Колаген також важливий для здоров'я зубів. Дослідження показують, що дієта з високим вмістом харчових продуктів, що містять вітамін С, сприятливо діє на шкіру, зуби та кістки. Раціон, багатий на вітамін С, — це гарний спосіб оптимізувати цей важливий антиоксидант. Вживання вітаміну С також дуже корисне для шкіри — дослідження від 2018 р., учасники якого приймали вітамін C всередину разом із білком колагену, показали неабияке поліпшення здоров'я шкіри вже за 12 тижнів.  

    Крім того, за даними досліджень, нанесення вітаміну C прямо на шкіру обличчя й інші частини тіла допомагає захистити шкіру від шкідливого впливу сонця.

    Корисно для серця

    З віком ризик розвитку серцево-судинних захворювань, які можуть виникати внаслідок закупорювання артерій і також проявлятися у формі аритмії (що часом призводить до потреби встановлення кардіостимулятора), збільшується. Вибір, який ми робимо щодня, впливає на нашу версію себе в майбутньому. Гарне харчування дуже важливе: дослідження показують, що дієта з великою кількістю продуктів, багатих на вітаміном С, корисна для серця. Не менш корисний для серця й відмова від паління: рівень вітаміну C у крові в курців у 4,3 раза вищий, ніж у курців. Можливо, це пояснює, чому куріння підвищує ризик розвитку ДБС і прискорює старіння.

    Закупорювання артерій — так званий атеросклероз — це стан організму, що зачіпає кровопостачання.  Дослідження 2007 року, опубліковане в журналі Journal of Nutritional Biochemistry, показало, що багаті на вітамін С плоди шипшини допомагають запобігти атеросклерозу — ранній індикатор розвитку хвороб серця. Фібриляція передсердь — захворювання серця, яке діагностується в разі порушення ритму серцевих скорочень. Ризик розвитку цього захворювання зростає в міру старіння. Захворювання також може виникнути після операції на серці. Дослідження 2018 року, опубліковане в Clinical Cardiology, показало, що ризик розвитку фібриляції передсердь після операції на серці був нижчим у пацієнтів, яким давали вітамін C, як порівняти з пацієнтами, які не отримали вітамін С.

    Пам'ять

    Вітамін С також може бути корисний для збереження гарної пам'яті, — питання, яке хвилює багатьох. Лікар Дейл Бредесен з Європейського університету Лос-Анджелеса (UCLA) у своїй книзі Кінець хвороби Альцгеймера склав всеосяжний протокол. Вітамін С входить до рекомендованих ним домішок як частина природного підходу до лікування хвороби Альцгеймера.

    Проведене на тваринах 2018 року дослідження з перевіркою пам'яті показало, що в щурів, які опанували тютюновий дим, була погана пам'ять. Однак, коли перед впливом тютюнового диму щури отримали вітамін C, їхня пам'ять поліпшилася. Крім того, дослідження 2015 р. виявили, що в позбавлених сну щурів, яким давали вітамін С, менмонічне відтворення було кращим проти щурів, які вітамін С не отримували. Вважається, що вітамін С допомагає запобігти оксидативному пошкодженню гіпокампу, частини мозку, яка бере участь у процесах, пов'язаних із пам'яттю.

    Захворювання пародонту

    Захворювання ясен і зубів є провідним чинником ризику розвитку захворювань серцево-судинної системи. Чим сильніше розвивається захворювання ясен, тим вищий ризик виникнення інфаркту. За даними дослідження 2018 р., вітамін C відіграє корисний для ясен, а дослідження 2015 р. показало, що вітамін C також відіграє важливу роль у збереженні здорових ясен у літніх людей.

    ГРВІ

    Вітамін С (аскорбінова кислота) рекомендується для профілактики простудних захворювань на один десяток років. До цього дня ліки від ГРВІ не існує, але дослідження 2014 р. показало, що вітамін С може знижувати ризик розвитку ГРВІ та скорочувати тривалість застудного захворювання, порівнюючи з плацебо (таблетками цукру). За даними інших досліджень, фізичний стрес підвищує шанси запобігти розвитку ГРВІ за допомогою вітаміну С. Проте ця тема недостатньо вивчена, необхідні додаткові дослідження. Рекомендоване дозування: 500-2000 мг на день.

    Сепсис (зараження крові)

    Зараження крові або сепсис може призвести до важкої хвороби, а іноді й смерті. Інфекція може виникнути в будь-якому місці організму, але часто зараження крові починається з інфекції легенів (пневмонії), шкіри або сечі (секвивідних шляхів). Дослідження 2018 року показало, що внутрішньовенне введення вітаміну С з вітаміном B1 і стероїдами може допомогти запобігти пошкодженням органів у разі сепсису. Опубліковане в журналі Critical Care 2018 року дослідження показало, що вітамін С може сприяти зменшенню запалення в пацієнтів із зараженням крові. Проводяться додаткові дослідження, такий вид терапії проходить перевірки, перш ніж буде прийнятий на озброєння лікарями.

    Епілепсія

    Проведене 2018 року дослідження показало, люди, які страждають на епілепсію, частіше відчували брак поживних речовин, включно з дефіцитом вітаміну С. Таке можливо через вживання ліків, які використовуються для лікування епілепсії.

    Побічні ефекти

    Відомо про кілька випадків, коли додавання до раціону вітаміну C збільшує ризик виникнення каменів у нирках. Однак ці випадки рідкісні. Тим, хто вже має камені в нирках, треба уникати приймання вітаміну C у дозуванні вище 1000 мг через можливий ризик збільшення вироблення оксалату та формування оксалату кальцію в нирках. Крім того, обережність треба проявляти за наявності підвищеного рівня заліза в крові або гемохроматозу, оскільки вітамін С підсилює всмоктування заліза в шлунково-кишковому тракті. Якщо ви не впевнені, перед прийманням порадьтеся з лікарем.

    Лікарська взаємодія

    Є думка, що щоденне вживання кофеїну знижує рівень вітаміну C в організмі. Рекомендуємо вам подумати про щоденне вживання добавок із вітаміном С. Крім того, рівень вітаміну С у крові знижується під час приймання пероральних стероїдів від хронічних хвороб (наприклад, переднізолону), а також у разі регулярного приймання лікарських препаратів, знижувальних кислотності шлункового соку.

    Рекомендоване дозування:

    Капсули/таблетки з вітаміном C — 250-2000 мг на день

    Порошок із вітаміном C — 250-2000 мг на день

    Жувальні пастилки з вітаміном C — 250-2000 мг на день

     

     

    Жувальні вітаміни — не тільки для дітей!

    Багато хто стикається з проблемою ковтання таблеток і капсул. У зв'язку з цим упродовж багатьох років у мене була велика кількість пацієнтів, які просили призначити альтернативний варіант приймання препаратів. Я часто пропоную харчові добавки, які можна жувати, , а як бонус, ця форма добавок може допомогти людям, які мають проблеми із засвоєнням їжі. Жувальні харчові добавки легше засвоюються, позаяк перед ковтанням їх розжували. Вони є чудовим варіантом як для дорослих, так і для маленьких дітей, чиї батьки хочуть бути впевнені, що їхні діти доповнюють свій раціон вітамінами та мінералами.

    (Примітка. Жувальні вітаміни зазвичай рекомендують дітям від 4 років і старших у зв'язку з загрозою поперхнутися).

    Наступні добавки доступні в жувальній формі:

    • Полівітаміни
    • Вітамін B12
    • Вітамін С
    • Вітамін D
    • Риб'ячий жир омега-3
    • Коензим Q10
    • Мелатонін
    • Пробіотики
    • Бузина

    Полівітаміни

    Американська медична асоціація – провідна медична організація у світі, і вона заявляє, що для поліпшення стану здоров'я треба приймати полівітаміни. 19 червня 2002 року в Journal of the American Medical Association були опубліковані такі рекомендації:

    «Ми рекомендуємо всім дорослим щодня вживати по 1 таблетці з полівітамінами. Ця рекомендація ґрунтується насамперед на вивченій та передбачуваній користі додаткового приймання солей фолієвої кислоти (фолатів) і вітамінів B12, B6 і D для профілактики серцево-судинних захворювань, раку та остеопорозу з урахуванням того, що полівітаміни в такому дозуванні є безпечним і недорогим засобом зміцнення здоров'я ».

    У той час як збалансований раціон і щоденні фізичні навантаження мають вирішальне значення для поліпшення здоров'я, повсякденні стресори та хронічні захворювання можуть збільшити навантаження на метаболізм і потребу організму в поживних речовинах. Поповнити дефіцит поживних речовин не завжди можна тільки завдяки прийманню їжі. Крім цього, багато популярних ліків, що відпускаються за рецептом, також можуть виснажити запаси важливих вітамінів і мінералів в організмі.

    Якісні жувальні мультивітаміни забезпечують додаткову впевненість у тому, що організм отримує те, що йому необхідно. За наявності додаткових поживних речовин організм буде запасати те, що йому необхідно, і виводити надлишки.

    Доступні такі полівітаміни: жувальні полівітаміни для дорослих, пренатальні вітаміни и жувальні полівітаміни для дітей.

    Рекомендоване дозування: приймайте, як зазначено на етикетці

    Вітамін B12

    Вітамін B12 (також називається кобаламін або ціанокобаламін) є важливим нутрієнтом, необхідним організму для ефективної роботи мозку, нервів і оптимального стану крові. Попри його важливість, люди в усьому світі продовжують відчувати його дефіцит, чому існує безліч прикладів. Ризик розвитку дефіциту вітаміну B12 схильні до людей, у яких була операція на кишківнику, включно зі операцією зі зниження ваги.

    Дослідження показують, що дефіцит вітаміну B12 випробовують до 1 із 6 (17%) людей віком 60 років і старших і приблизно 1 з 15 (6%) людей віком до 60 років. Ця проблема стосується здоров'я не тільки читачів. Так, проведене в північній частині Китаю дослідження 2014 показало, що до 45 відсотків китайських жінок відчувають дефіцит витамина B12. Це проблема існує в різних регіонах світу.

    Ознаки та симптоми дефіциту B12

    За низького рівня вітаміну B12 в організмі людини можуть виникнути різні проблеми, оскільки цей вітамін є дуже важливим. Згідно з дослідженням Гарвардського університету, симптоми дефіциту містять анемію, порушення пам'яті та депресію.

    Дефіцит вітаміну B12 може призвести до таких захворювань:

    • Анемія
    • Зниження або збільшення кількості тромбоцитів
    • Життя язика (синдром печіння рота)
    • Депресія
    • Потомляність
    • Безсоння
    • Порушення координації
    • Втрата нюху
    • Втрата пам'яті: дефіцит вітаміну B12 частіше трапляється в пацієнтів із деменцією
    • Оніміння й поколювання ніг і рук, яке лікарі називають «периферичною нейропатією». (Нейропатія часто трапляється в пацієнтів із діабетом, але може виникати в пацієнтів з переддіабетом або без діабету)
    • Дзвон у вухах

    Рекомендоване дозування: від 500 до 1000 мкг на день

    Вітамін С

    Вітамін С або аскорбінова кислота є найважливішим вітаміном, що має антиоксидантними властивостями. Згідно з дослідженням 2009 року, опублікованим в American Journal of Clinical Nutrition, результати аналізу крові показали, що понад 7% людей віком від 6 років і старших мають дефіцит вітаміну C. Понад половину опитаних вживали недостатню кількість вітаміну С. Рівень вітаміну С нижчий у курних.

    Кілька років тому я діагностував цингу у 40-річного пацієнта. пацієнт був курцем і погано харчувався, у нього кровоточили ясна та легко виникають кровопідтеки на шкірі. Після того, як стоматолог пацієнта підтвердили брак захворювання ясен, а аналіз крові виявив дефіцит вітаміну С, був поставлений діагноз цингі. Після декількох тижнів приймання вітаміну З станом цього пацієнта набагато покращилося.

    Вітамін C відіграє чималу роль у утворення колагену, основного компонента артерій і шкіри. Колаген також важливий для підтримки здоров'я зубів. Дослідження показують, що дієта з високим вмістом продуктів, багатих на вітамін С, корисна для серця. Для тих, хто приймає жувальні харчові добавки з залізом проти анемії, жувальний вітамін С може допомогти збільшити всмоктування заліза в тонкому кишківнику.

    Рекомендоване дозування: від 250 мг до 500 мг на день.

    Вітамін D

    У світі приблизно 4 з 5 пацієнтів мають клінічні прояви дефіциту вітаміну D. Упродовж останнього десятиліття тисячі досліджень показали користь оптимального рівня вітаміну D для здоров'я. Дослідження виявили, що вищий рівень вітаміну D у крові пов'язаний із нижчим ризиком розвитку серцевих нападів, раку молочної залози, раку товстого кишківника, раку яєчників, розсіяного склерозу та інших захворювань.

    Дефіцит вітаміну D є поширеним, оскільки мало хто з людей проводить щодня 15-20 хвилин на сонці, піддаючи впливу ультрафіолету обличчя, руки та ноги. Для синтезу необхідної кількості вітаміну D людям із великим вмістом меланіну в шкірі (меланін відповідає за її пігментацію) потрібно проводити на сонці щодня до 30 хвилин. Людям віком від 65 років також потрібно проводити на відкритому повітрі більше часу, оскільки вони мають синтез вітаміну D зменшується через зниження еластичності шкіри.

    Дослідження, проведене у 2017 році в університеті Сан-Дієго, показало, що у футболістів Колекція з нижчим рівнем вітаміну D легше виникне травмування, але отримувати достатню кількість вітаміну D важливе всім людям, а не лише спортсменам.

    Знижений рівень вітаміну D у крові пов'язаний із підвищеним ризиком розвитку таких захворювань:

    • Рак молочної залози
    • Рак яєчників
    • Рак підшлункової залози
    • Фібромiалгiя
    • Падіння та переломи
    • Аутоімунні захворювання
    • Високий артеріальний тиск
    • Серцеві напади та інсульти

    Рекомендоване дозування: від 1000 МО до 5000 МО щодня (відносно дози проконсультуйтеся з лікарем)

    Риб'ячий жир з омега-3

    Омега-3 жирні кислоти складаються насамперед з ейкозапентаєнової кислоти (ЕПК) и докозагексаєнової кислоти (ДГК). За даними дослідження 2014 року, опублікованого в журналі Nutrition Journal, більшість жінок не споживають досить незамінних жирних кислот омега-3. Вони містяться в різних продуктах, зокрема в рибі (більше міститься в скумбрії, тріскі та лососі), волоських горіхів, насіння чіа лляним насінням, конопляному насінню и нато.

    За даними дослідження 2017 року, опублікованого в  Future Science, жирні кислоти омега-3 можуть зменшити запалення, яке може спричинити хвороби серця. Опубліковане в Atherosclerosis Дослідження 2017 року показало, що вищий рівень омега-3 в крові може зменшити рівнем захворювань серця на 30%. Це серйозний показник, з огляду на те, що кожна четверта смерть у Сполучених Штатах викликана серцево-судинним захворюванням.

    Фармацевтичні компанії виробляють і продаються риб'ячий жир фармацевтичного класу. Доведено його ефективність у зниженні рівня тригліцеридів на 50%.  Також є в продажу й капсули з риб'ячим жиром не фармацевтичного класу, який, очевидно, такий самий корисний, але вартий набагато менше.  Харчові добавки з риб'ячим жиром також випускаються у жувальній формі.

    Рекомендоване дозування: приймати, як зазначено на етикетці

    Коензим Q10

    Коензим Q10 необхідний клітинам для отримання енергії. За отримання енергії в клітин відповідають головним чином органоїди, які лікарі називають мітохондріями. Мітохондрії — свого роду «електростанція», яка генерує енергію для людського організму.  Якщо наші біологічні електростанції не генерують достатньо енергії, результатом цього часто стає втома.

    Оскільки серце є найактивнішим з усіх органів, воно виробляє й вимагає максимальної кількості коензиму Q10 для задоволення своїх метаболічних потреб.  Водночас пацієнтам із захворюваннями серця часто потрібно вищий рівень коензиму Q10.

    Якщо ви маєте такі захворювання та симптоми, ви можете вживати БАДи з коензимом Q10:

    • Мігрень
    • Синдром хронічної втоми
    • Фібромiалгiя
    • Погана пам'ять
    • Підвищений артеріальний тиск
    • Застійна серцева недостатність
    • Захворювання обміну речовин
    • Мімічні зморшки

    Під час приймання добавки з коензимом Q10 організм перетворює 90% коензиму Q10 на убіхінол, активну форму вітаміну.

    Дослідження від 2017 року, у якому були проаналізовані 14 інших досліджень, підтвердили важливу корисну властивість коензиму Q10. — За результатами дослідження, у тих, хтоймали коензим Q10, було на 31% менше шансів померти від ускладнень застійної серцевої недостатності.  

    Рекомендована доза жувальних ведмедиків із коензимом Q10 становить 100-300 мг на добу

    Мелатонін

    Мелатонін — це гормон, необхідний для гарного нічного сну. У міру того, як ми старіємо, рівень мелатоніну знижується, тому ті, кому за 65, часто мають труднощі, пов'язані з браком повноцінного сну. Люди будь-якого віку, які працюють у нічну зміну, часто мають проблеми, пов'язані з тим, що в них порушений добовий ритм — 24-годинний цикл, який говорить нам, коли є, коли спати та коли робити інші повсякденні речі.  За іронією долі, часто виписані снодійні (наприклад, зольпідем, темазеп) знижують рівень мелатоніну в організмі, що нерідко призводить до залежності від снодійних.

    Рекомендоване дозування: від 3 до 5 мг жувальних таблеток із мелатоніном щодня на ніч

    Пробіотики

    Пробіотики –  термін, який використовується для опису здорових бактерій. Їх теж випускають у формі жувальних ведмедиків. Наш кишківник вимагають наявності корисних бактерій, які сприяють травленню й допомагають зміцнювати імунну систему.  Приклади корисних бактерій — лакт, обидвацили и біфідобактерії. Пробіотики часто приймають ті, у кого є проблеми з травленням і ті, хто приймає пробіотики курсом.

    Крім користі для травлення пробіотики продемонстрували свою ефективність у запобіганні інфекцій верхніх дихальних шляхів і являють собою перспективний засіб лікування пристінкового гаймориту. Проведене 2015 року дослідження Cochrane Review Показало, що люди, які приймали пробіотики, були менш схильні до виникнення інфекцій верхніх дихальних шляхів, рідше потребули в прийманні антибіотиків і рідше пропустили заняття в школі, порівнюючи з тими, хто пробіотики не прийняв.

    Рекомендоване дозування: від 3 до 30 мільярдів одиниць щодня

    Жувальні пастилки з бузиною

    Ягоди бузини (бузина чорна L.) споконвіку століть  використовувалися в багатьох країнах як засіб для лікування інфекцій верхніх дихальних шляхів. За даними дослідження 2016 року, бузіна продемонструвала чимале зниження тривалості та вираженості ГРВІ в авіапасажирів, які її приймали.  Дослідження також показують, що бузина має активність щодо вірусу грипу. Жувальні пастилки з бузиною є багатим джерелом цього потужного антиоксиданту.

    Рекомендована дозування: екстракт бузини 50 мг щодня

    Жувальні пастилки для імунної системи

    У продажу є всілякі різновиди жувальних пастилок, які забезпечують підтримку імунної системи. Ці жувальні ведмедики містять вітамін С, цинк і вітамін D, які, як відомо, беруть участь у зміцненні імунної системи та борються з вірусами.

    Для волосся, шкіри та нігтів

    Добавки як жувальні ведмедики також можуть бути корисні для волосся, шкіри та нігтів. Для цієї мети важливим поживним елементом є вітамін С і біотин.

    До інших домішок, що продаються в аптеках, належать жувальні ведмедики з залізом, жувальні пастилки з клітковиною и жувальні ведмедики з кальцієм.

    Чи можуть вегетаріанці вживати жувальні ведмедики?

    Первинно жувальні пастилки вироблялися з желатину, а це означає, що вони не підходять вегетаріанцям, оскільки желатин є похідним хрящів тварин.  Однак тепер у продажу є численні жувальні пастилки без желатину. Якщо важливо уникати вживання желатину, потрібно просто уважно читати, що написано на пакованні.

    Основні
    ВиробникCalifornia Gold Nutrition
    Країна виробникСША
    Форма випускуКапсули
    Кількість в упаковці90 шт.
    • Ціна: 435 ₴

    Наскільки вам зручно на сайті?

    Розповісти Feedback form banner